10 Mayıs 2011

çilekli pasta

Paylaş

çileklerin bol bol bulunduğu şu zamanlarda yapılabilecek, limon aromalı nefis bir pasta

kek için malzemeler:
4 yumurta
1 türk kahvesi fincanı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

kreması için
2.5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
4 tatlı kaşığı nişasta
limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

yapılışı:
keki bildiğimiz sırayla, önce şeker ve yumurtaları iyice çırpıp, sonra da diğer malzemeleri ekleyerek hazırlıyoruz. fırına verip pişmesini beklerken kremayı hazırlamaya başlıyoruz.

kremanın limon kabuğu ve vanilya hariç tüm malzemelerini bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. ocağın altını kapattığımızda limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

kekimiz pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz. bu işlem için temiz bir ince ip kullanabilirsiniz, daha pratik kesiliyor.
kekin tabanına soğuyan kremanın yarısını yayıp üzerine küp küp doğranmış çilekler ekliyoruz. kalan kremayı da kekin üzerine yayıyoruz. bu aşamada, tarçın aroması seviyorsanız kremanın üzerine biraz serpilebilir.
pastamızın üzerini de çilekle süsleyip servis ediyoruz..

*çilek çabuk bozulabilen bir meyve olduğu için çabuk tüketilmesi tavsiye olunur.

afiyet olsun

2 yorum:

Aycan dedi ki...

Nefis olduğu görüntüsünde belli zaten canım.Ellerine kollarına sağlık.

Sevgilerimle;

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık,çok leziz bir tarif:)