29 Nisan 2011

Kadayıflı Muhallebi

Paylaş Malzemeler  : Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Bu malzemelerden hariç 1 su baardağı süt ve bir paket krem şanti gerekiyor
Üzeri için:
400 gr kızarmış yada çiğ kadayıf ( ben kızarmış hazır paketleri tercih ediyorum rahat oluyo )
1 su bardağı şeker ( Çok tatlı sevmeyenler bıraz azaltabılır )
1 su bardağı sıvı yağ(ben şeker ve sıvı yağı daha az kullanıyorum )
1 su bardağı fındık yada ceviz içi

Yapılışı
Muhallebi için tüm malzemeleri katıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz .Pişirdiğimiz muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz ara sıra karıştırmakda fayda var .
 Başka bir kapta bir bardak süt ile krem şantiyi yapıp onuda dolapta soğutuyoruz
 Kadayıf eğer kızarmış aldıysanız kırmak ufalamak kolay oluyor iyice elinizde ufalayabilirsiniz eğer çiğ aldıysanız buzlukta dondurarak ufalamanız daha kolay olur .
Kadayıfları hazırladıktan sonra büyük bir tavaya kadayıf  yağ fındık ve şekeri katıp biraz esmerleşene kadar kavuruyoruz( kızarmış kadayıf kullandığımızda  da şeker eriyip rengi dönene kadar kavurabilirsiniz) sonra bu malzemenın yarısını tepsinin altına yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta soğuyan muhallebiye krem şantiyi katıp mikserle iyice çırpıyoruz tepsiye döktüğümüz kadayıfın üzerine muhallebiyi onun üzerinede kalan kadayıfı döküyoruz bitti :))
                AFİYET OLSUN
                Biraz zahmetli ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı eğer biraz daha lezzetli olsun istiyorsanız bir gün önce yapıp dinlendirin .

1 yorum:

Aycan dedi ki...

Muhallebili Kadayıfı çok severim.Ellerine sağlık.