30 Nisan 2011

Patlıcanlı gözleme

Paylaş




Malzemeler

İçi için

3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1adet sivri biber
1/2 su bardağı su
bir tutam kırmızı biber
bir fiske tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru için

6 çay fincanı un
1/2 paket yaş maya
bir fiske tuz
2 çay fincanı ılık su

Yapılışı

1- Önce patlıcanları pijamalı :)) soyup biraz tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletiyoruz
2-Daha sonra patlıcanları küp küp doğruyoruz
3-Bir tavada kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurup üzerine biberi ilave edip bir ik kez karıstırıyoruz
4-Domatesleri ilave edip bir iki kez karıştrıp üzerine patlıcanları ekliyoruz
5-Patlıcanıda bir iki kez karıştırıp üzerine suyu ekliyoruz
6-Tuzu ve kırmızı bıberinide ekleyip pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

      Hamuru için bir kaba malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz her un farklı olduğundan malzemeyi ona göre ayarlayabiliriz hamurun kıvama kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak durumda olmalı
     Yaptığımız hamuru bezelere ayırıp bir oklava ile açıyoruz soğuyan içi açtığımız yuvarlak hamurun bir kenarına yayıp kapatıyoruz ben kapattıktan sonra pizza keseceği ile kenarını düzeltiyorum kenarları hem daha iyi yapışıyor hemde düzgün oluyor.
     Tavayı ocakta ısıttıktan sonra pişirmeye başlayabilirsiniz ben önce hamurların hepsini hazırlayıp öyle pişiriyorum daha rahat oluyor ve hamurda biraz dinleniyor çabuk açabilenler bir yandan pişirip bir yandan açıp hazırlayabilir 
                                                                            AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: