Paylaş
malzemeler:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gramdan biraz az margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 limon kabuğu rendesi
üzerini süslemek için hindistan cevizi
yapılışı:
yağı eritip unu ekleyerek kavuruyoruz.
sonra diğer malzemeleri de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
1-2 dakika kaynattıktan sonra geniş bir borcama döküp soğumasını bekliyoruz. sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına alıp 1-2 saat bekletiyoruz.
sonra minik parçalar kesip bolca hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.
limon yerine damla sakızı yahut gül suyu gibi aromalar da kullanılabilir..
afiyet olsun
1 yorum:
Harika bir görüntü nefis bir tat ellerinize sağlık.
Yorum Gönder