14 Nisan 2011

fincan keki - yağsız

Paylaş

içinde hiç yağ olmayan, su buharında piştiği için yumuşacık bir kek tarifi.

malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

hazırlanışı:
yumurta ve şekeri çırpıyoruz. daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip hepsini karıştırıyoruz.
çay fincanlarının içine muffin kağıtları yerleştirip, hazırladığımız harçtan fincanların yarısına gelecek şekilde pay ediyoruz. ortalama 7 fincan çıkıyor bu malzeme ile. muffin kağıdımız yoksa fincanları birazcık yağlayabiliriz ama kağıt kullandığımızda fincan hiç kirlenmiyor.

fincanlarımızı bir tencereye yerleştiriyoruz. çelik olması tercih edilir, teflonkullanacaksak da çizilmemesi için tabanına yağlı kağıt yayıyoruz.
fincanların yarısına gelecek biçimde tencereye su doldurup, buharı emmesi için ağzına havlu koyduğumuz bir kapakla kapatıyoruz.

açık ateşte kaynayana kadar bekliyoruz, fincan tıkırtıları duyulmaya başladığında ateşi kısıp 20 dakika pişiriyoruz. sonra altını kapatıp 20 dakika kapağını hiç açmadan dinlendiriyoruz.

sonrasında süslemek tamamiyle size kalmış:)

Hiç yorum yok: