Paylaş
Malzemeler
4 adet tavuk baget (kişi sayısına göre)
4 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
karabiber
tuz
Yapılışı:
Önce bagetleri yıkayıp haşlanmaları için tencereye koyuyoruz haşlandıktan sonra derilerini ayırıp soğumaları için bırakıyoruz.(Bagetleri tuzlamayı unutmayın )
Soğuyan bagetlerin üzerine biraz karabiber serpip milföy hamuruna köşe olacak şekilde yerleştiriyoruz bagetlerin dışarıda kalan kemikli uçlarına görüntünün güzel olması ve rahat tutulması için alüminyum folyo sarılabilir .Milföyün uçlarını birbirine yapıştırıp hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .(Fazla kızarmış görünmesin isterseniz yumurta sarısına bırazcık pekmez ekleyebilirsiniz.)
Bir tepsiye aralıklarla sıraaladığınız hamurları 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çok kolay bir tarif acil gelen misafire sunulabilir
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Özlemcim ellerine sağlık, süper görünüyor:)
Yorum Gönder