14 Nisan 2011

yeşil mercimek salatası

Paylaş
 mercimeği haşlayıp dondurucuda saklamakta fayda var, böylece bu salatayı yapmak istediğimizde pratik olarak hazırlayabiliriz..

malzemeler:
haşlanmış yeşil mercimek
maydonoz
soğan

hazırlanışı:
soğanları piyazlık olarak doğrayıp bir miktar tuz ile ovuyoruz ki acısı çıksın. sonra suyunu sıkıp yıkıyoruz.
soğanı satala kasesine alıp mercimeği ve ince kıyılmış maydonozu  ilave ediyoruz. bolca limon suyu ve zeytinyağı ekleyip afiyetle yiyoruz :)


yeşil mercimeğin faydaları:

Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz.
 
*Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.

sevmeyenlere duyrulur :))

Hiç yorum yok: